ØTS-ere til USA-mesterskap i skiskyting

Postet av Østre Toten Skilag den 11. Mar 2024

Søndag 17. mars reiser 6 ØTS-ere sammen trener Sander Østensen og foresatte til Fort Kent, i Maine i USA for å delta på USA-mesterskapet i skiskyting.

Det hele startet på verdens største skiskytterfestival, Liatoppen i fjor der noen av utøverne ble kjent med utøvere fra USA. Det endte opp med invitasjon til å ta turen over dammen og delta på mesterskapet som går av stabelen 22. - 24. mars.

Utøverne har gjennomført mange dugnader og lotteri for å samle inn penger til turen. I tillegg har de fått med seg noen sponsorer som gjør at turen er mulig å gjennomføre. En sånn tur krever mye planlegging. Det er ikke bare å ta med seg bagasjen og reise til USA. Når du skal ha med deg våpen og ammunisjon krever dette mye papirarbeid og logostikk. I tillegg er utøverne for unge til å bære eget våpen og derfor må eierne av våpenet (som oftest en forelder/foresatt) være med på turen. Uansett en opplevelse for alle å få bli med på dette.

Fredag er det sprint, lørdag er det jaktstart og søndag er det stafett.

Vi gleder oss til å følge utøverne våre på turen til USA og ønsker alle lykke til.

Fra venstre: Nora Moe Hagen, Anine Haugen Tverbekkmo, Tuva Klette Andreassen, Sander Østensen (trener), Halvor Fladsrud Rustbakken, Laurits Houth-Aaslund og John Fauchald.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.