JrNM i skiskyting til Karidalen 2025

Postet av Østre Toten Skilag den 13. Apr 2024

VELKOMMEN TIL JrNM i skiskyting for 17-22 år

Vi arrangerer Toten Rulleskiskytterfestival og Østlandsmesterskapet i skiskyting i Karidalen 7.-8. september og dette vil vøre en fin trening for de som satser mot JrNM i skiskyting for 17-22 år for det skal arrangeres i Karidalen 30. januar til 2. februar 2025.

Arrangementssiden blir på NSSF sine sider og kommer etter hvert, men her er litt informasjon om det som skal skje:

Foreløpig program:

Torsdag 30. januar 2025: Treningsdag

Fredag 31. januar 2025: Fellesstart

Lørdag 1. februar: Sprint

Søndag 2. februar: NM-stafetter for 17-22 år


Her er link til hovedterminslisten

Oversikt over løypene i Karidalen finner dere her


Overnatting: Vi har avtale med Strawberry hotel på Gjøvik. Ta kontakt med hotellet for avtalepris:

Andre overnattingssteder:

Gjøvik Vandrerhjem Hovdetun

Clarion Collection Hotel Grand, Gjøvik

Kapteinsboligen i Totenvika

Sillongen Hotel, Toten

Totenbadet, Raufoss

Flere alternativer på denne siden

Løyperapport uke 14

Postet av Østre Toten Skilag den 5. Apr 2024

Årets siste løyperapport fra løypekjørerne i ØTS. Det har vært litt stille fra oss på rapport-fronten de siste ukene, men løyper har blitt kjørt etter beste evne hele vinteren. Nå ikveld har vi kjørt opp alt av tilgjengelige løyper. Det er blitt kjørt opp alt i skianlegget og satt enkelt klassisk spor rundt hele. I tillegg har vi kjørt opp ytre lysløype, nesten ned til Petershagen og oppom yttersvingen mot Sillongen. En bekk har åpnet løypa et stykke nedenfor Stenberg så der kommer vi ikke frem og ovenfor Petterud begynner det å bli veldig lite snø så maskina snudde ved jorde-kanten der.

Slik værmeldingen ser ut fremover så er nok dette årets siste løypekjøring, hvertfall de ytre løypene. Så ta dere en tur eller to i løpet av helga, Kvikk Lunsj føre nå! Løypene inne i skianlegget klarer vi nok å holde åpne en uke til, hvertfall der vi har kunstsnøsåle.

Vi håper vi har fått kjørt tilfredsstillende løyper denne sesongen og setter stor pris på alle som benytter løypenettet og skianlegget vårt. All kjøring av løyper gjøres på dugnad, vi takker for støtten i form av parkeringsavgifter. Dersom noen skulle ønske å støtte oss ytterligere så benytt gjerne Vipps nummer #23838
Toten Rulleskiskytterfestival 7. - 8. september

Postet av Østre Toten Skilag den 5. Apr 2024

Tradisjonen tro blir det Toten Rulleskiskytterfestival også i 2024. Denne gang er det også Østlandsmesterskap i Rulleskiskyting for region ØST.

Mer informasjon kommer etterhvert, men planen er sprint lørdag og fellesstart søndag. Blir det 2 puljer vil 17 år og eldre starte i første pulje begge dager.

Mer informasjon kommer på arrangementssiden i løpet av april.

Velkommen til Toten og Karidalen

Mer informasjon på arrangementssiden


Påmelding lørdag:

Påmelding søndag:

Reisebrev fra USA-gjengen vår

Postet av Østre Toten Skilag den 21. Mar 2024

Søndag morgen dro 6 utøvere, 1 trener og foreldre fra Toten til Gardermoen for å dra til USA og delta på det amerikanske mesterskapet i skiskyting i Maine. Det var en spent gjeng som møtte opp på flyplassen og la ut på den lange reisen – med alt for mye bagasje. «Sånn er det når man driver med skiskyting, det er mye utstyr som må med på tur», kommenterer Magnar på vei inn på flyet.

Reisen gikk først til Boston der de hadde en hel dag til sightseeing og shopping. Heldigvis en myk start på turen for litt døgnville var de med 6 timers tidsforskjell fra Norge. Deretter ble det 7 timer i to STORE, hvite leiebiler opp til Eagle Lake til husene de skal bo i under mesterskapet – utøverne og treneren i det ene huset, foreldrene i det andre. Masse hyggelige folk som hilser og er så fornøyd med at de har tatt turen over «dammen». Invitasjonene florerer så her kan det bli knyttet flere gode relasjoner. 

Onsdag var det første møte med løyper og standplass – spennende for det er i utgangspunktet lite snø i området, men det var en fin opplevelse med morsomme og gode løyper. Der møtte de også Carl Theriault, han som inviterte gjengen over til USA. En veldig hyggelig og driftig kar som driver hele anlegget på dugnad. ØTS-gjengen har allerede vært delaktig i dugnadsarbeidet så det blir det sikkert mer av. Carl viste dem løyper, anlegget og området rundt så de fikk kontroll på hva som skjer hvor. Skytebanen ble også testet for å sjekke om våpnene hadde tålt overfarten – de funket bra, også på stående skyting, men hvordan det blir når pulsen stiger på konkurransene blir spennende. «Ganske brutalt at første konkurranse med ståendeskyting er i USA», sier en av utøverne med nervøs stemme. «Men litt kult også», sier de andre og ler. Disse utøverne blir juniorer neste sesong så det er først da de egentlig skal begynne å skyte stående i konkurranser.

Torsdag var det den første offisielle treningsdagen. «Dette er ikke et veldig stort renn i norsk sammenheng så vi nordmenn er nok litt bortskjemte med å få delta på store konkurranser», sier Ann Kristin. «Uansett utrolig artig å få oppleve dette i USA sammen med utøvere i alle aldre – helt opp til 70 år. Vi burde jo stilt til start noen av oss foreldre også, men det er tryggest å være på sidelinjen», avslutter Ann Kristin. 

 

Fredag er den første konkurransen – det er sprint. Våre utøvere skal starte mellom kl 1430 og 1500 norsk tid. John Fauchald er først ut av våre og starter kl 14:33. Du kan følge løperne på denne YouTube-kanalen: https://www.youtube.com/@WFKTV4live

 

Lørdag blir det jaktstart – noe denne aldersgruppen ikke er vant til å delta på i Norge så dette blir spennende. Det hele avsluttes med stafetter på søndag.

 

Utøverne våre storkoser seg i USA og får en fantastisk opplevelse sammen. Stas også å ha med treneren, Sander Østensen med over til arrangementet. Han er en god støtte og skaper trygghet for utøverne våre. 

 

Etter en kald og snørik treningsdag der de måtte både måke og dytte bilen ut på veien er de nå klar for første konkurransedag. Vi satser på at de ikke møter bjørn i løypene og at de alle får en god opplevelse. Kanskje får ØTS en egen vennskapsklubb i USA etter denne turen.
ØTS-ere til USA-mesterskap i skiskyting

Postet av Østre Toten Skilag den 11. Mar 2024

Søndag 17. mars reiser 6 ØTS-ere sammen trener Sander Østensen og foresatte til Fort Kent, i Maine i USA for å delta på USA-mesterskapet i skiskyting.

Det hele startet på verdens største skiskytterfestival, Liatoppen i fjor der noen av utøverne ble kjent med utøvere fra USA. Det endte opp med invitasjon til å ta turen over dammen og delta på mesterskapet som går av stabelen 22. - 24. mars.

Utøverne har gjennomført mange dugnader og lotteri for å samle inn penger til turen. I tillegg har de fått med seg noen sponsorer som gjør at turen er mulig å gjennomføre. En sånn tur krever mye planlegging. Det er ikke bare å ta med seg bagasjen og reise til USA. Når du skal ha med deg våpen og ammunisjon krever dette mye papirarbeid og logostikk. I tillegg er utøverne for unge til å bære eget våpen og derfor må eierne av våpenet (som oftest en forelder/foresatt) være med på turen. Uansett en opplevelse for alle å få bli med på dette.

Fredag er det sprint, lørdag er det jaktstart og søndag er det stafett.

Vi gleder oss til å følge utøverne våre på turen til USA og ønsker alle lykke til.

Fra venstre: Nora Moe Hagen, Anine Haugen Tverbekkmo, Tuva Klette Andreassen, Sander Østensen (trener), Halvor Fladsrud Rustbakken, Laurits Houth-Aaslund og John Fauchald.