Løypestatus 28.12.23

Postet av Østre Toten Skilag den 28. Des 2023

Imorgen fredag 29.12 er alle løyper i Karidalen stengt for allmenn bruk da vi arrangerer ØTS Romjulssprinten i skiskyting. Men fortvil ikke, vi har ikveld kjørt opp løypene mot Sillongen og Lena U.skole så dersom det ikke kommer altfor mye snø i løpet av natta så bør det være mulig å få gått seg en tur der. Ha da gjerne Sillongen eller Lena U.skole som utgangspunkt, da det ikke vil være mulig å komme seg ut i ytterløypene fra Karidalen imorgen.

På grunn av det varslede snøfallet blir vi nødt til å prioritere løypemaskin-kapasiteten i skianlegget i natt og imorgen tidlig, det er derfor ikke sikkert vi får kjørt opp igjen løypene Lena/Sillongen imorgen.

Videre mot nyttår preparerer vi etter behov så godt det lar seg gjøre, følg med på skisporet.no for oppdatert løypestatus. Vi har nå levert tilbake lånemaskinen fra Antra AS så all kjøring vil nå oppdateres live igjen.
Standplass stengt 28/12

Postet av Østre Toten Skilag den 27. Des 2023

Standplass i Karidalen er stengt torsdag 28/12 fra kl 12-16 grunnet forberedelser til rennet fredag.

Løypestatus 25.12.23

Postet av Østre Toten Skilag den 25. Des 2023

Alle løyper er nå nykjørt og sola titter frem! 😎

Flinke løypekjørere har nå på formiddagen kjørt alle løyper, både inne i anlegget og løypene mot Lena og Sillongen, så alt er tilrettelagt for litt ribbemarsj. Nordlia Turlag er også ute og preparerer den ny-etablerte løypa mot Nordlia.

Håper så mange som mulig har anledning til å komme seg ut på en deilig skitur i det flotte løypenettet vårt, ha en god tur!
Neste lysløyperenn onsdag 13. mars

Postet av Østre Toten Skilag den 20. Des 2023

På grunn av vinterferie og Skoleskistafetten blir neste klubbrenn onsdag 13. mars. Da arrangeres det 9.  lysløyperennet (1 er avlyst)  for sesongen i Karidalen - denne gang i klassisk stil. Rennet er som alltid åpent for alle som vil delta.


Mer informasjon om rennet og løyper finner du her:Velkommen til skiopplevelser i Karidalen 🙂


Løyperapport uke 51

Postet av Østre Toten Skilag den 20. Des 2023

Oppdatert 23.12.23: I løpet av dagen har vi kjørt alle løyper i skisenteret samt ytre lysløype. Skileiken ved Haraldstua er preparert og klar for aking og lek på ski. Vi har også fått kjørt opp løypa fra Stenberg til Sillongen som ikke ble kjørt igår. Igår kveld kjørte vi løypene fra Karidalen til Lena U.skole, videre opp til Stenberg og ned igjen til Karidalen.

Alt er nå klappet og klart for en god skitur for de som ønsker det julaften-formiddagen. Vi planlegger å kjøre igjen 1.juledag siden det er spådd snø imorgen natt.

(Mesteparten av kjøringen er gjort med lånemaskin, vises derfor ikke på skisporet.no.)


18.12.23: Denne uken er vi så heldige at vi har fått låne en demo-maskin fra Antra AS, en PB100 fra Kässbohrer. Vår løypemaskin er 19 år gammel så forskjellen både kjøremessig og teknologisk er enorm og sjåførene stortrives!

Som følge av at vi nå kjører stort sett med demo-maskinen så vil ikke kjøringen bli oppdatert på skisporet.no, men løypene kjøres som vanlig etter behov. I skrivende stund snør det i Karidalen, når dette gir seg vil vi kjøre og preppe for sesongens første klubbrenn ikveld. Det er også spådd snøfall videre utover uka, vi prøver å holde løypenettet åpent så mye som mulig. Spesielt løypene mot Sillongen og Lena vil ha godt av mer snø for å få bedre forhold etter mildværet i helga og begynnelsen på uka.

God skitur til alle som benytter anlegget vårt!
Løyperapport uke 50

Postet av Østre Toten Skilag den 13. Des 2023

Endelig er hele løypenettet vårt åpnet! Vi har nå endelig nok snø og har fått kjørt med maskin fra Karidalen til Sillongen, videre ned til Lena U.skole og opp igjen via Petershagen til Karidalen. Noe lite snø fra Lena til Petershagen, men stort sett greie forhold!

Etter forrige ukes kuldeperiode og med snøproduksjon begynner vi nå å komme ajour med prepareringen også inne i anlegget. Over 2000m3 med kunstsnø tar tid å få kjørt utover, men vi hadde god hjelp sist uke fra ivrige ildsjeler slik at vi nå har en veldig god såle. Ytre del av asfaltløypene har ikke fått noe kunstsnø, men det er foreløpig vurdert som ikke nødvendig.

Vi håper at mildværet som kommer mot helga ikke tar altfor mye av snøen vår og at det kan bli anledning til mange fine skiturer i anlegget vårt, nå også helt til Sillongen og videre utover Vestre Toten eller nedover Sletta mot Lena. God tur!
Handleuke hos Sport 1 Toresen

Postet av Østre Toten Skilag den 7. Des 2023

ØTS har reforhandlet avtalen med Sport 1 Toresen og til uka vil det være handleuke med 30% til våre medlemmer på skiutstyr! Si fra når du handler så får du rabatten. De er også behjelpelig med tips om smøring\gliding og annet som dere lurer på om ski og annet!

Toresen vil også en treningskveld på nyåret komme i Karidalen og hjelpe de som ønsker det! 

Det har vært litt frem og tilbake om boblejakker etter at Swix har tatt bort den utgaven vi har brukt i mange år, men nå har vi landet på at Craft har jakker som er det beste alternativet! Det er en som er ganske lik den vi har benyttet tidligere, Nor Evolve Down. Prisen på denne vil bli ca 1200 på junior og 1600 på senior! De har også en tynnere utgave(Core Explore) for de som ønsker det, her er prisen 700\800.

Vi håper på at mange av våre medlemmer benytter neste ukes tilbud!
Løyperapport uke 49

Postet av Østre Toten Skilag den 3. Des 2023

Snøproduksjon ble startet opp i Karidalen nå i helga og som følge av dette vil det bli litt rufsete forhold enkelte steder i anlegget vårt. Vi prøver så godt vi kan å legge til rette for treninger og håper at kunstsnøen ikke lager for store hindringer. Men sannsynligvis får vi litt alternative skileik-områder kommende uke.

Løyper både inne i anlegget og ytterløyper kjøres opp etter behov, følg med på skisporet.no for live oppdatering på løypestatus.
Snøproduksjon

Postet av Østre Toten Skilag den 3. Des 2023

Nå har vi startet opp snøproduksjon i Karidalen så vi må be alle ta hensyn til dette og holde avstand til maskiner og utstyr. Vi produserer snø nå som det er kaldt og ypperlige produksjonsforhold for å få mest mulig ut av hver krone som vi bruker i strøm. Ved å produsere opp litt ekstra snø i tillegg til den vi har fått fra oven så sikrer vi en god og lang trenings- og rennsesong for aktive utøvere samt gode vinterforhold for alle andre som ønsker å benytte vårt flotte anlegg.

Understreker viktigheten av å holde avstand til snøproduksjonsutstyret! Det er både strøm og vann under høyt trykk så det er viktig at uvedkommende ikke oppholder seg i umiddelbar nærhet. Vi prøver å legge forholdene så godt til rette som mulig i resten av anlegget nå i produksjonsperioden.

Om noen ønsker å bidra på dugnadsvakter ifm. snøproduksjon så er dette hjertelig velkomment! Det er ikke mange i snøgjengen så det trengs hjelp til å passe på. Ta kontakt med Stig Gøran Bakke (tlf. 916 55 886) dersom du har anledning til å bidra.