Reisebrev fra USA-gjengen vår

Postet av Østre Toten Skilag den 21. Mar 2024

Søndag morgen dro 6 utøvere, 1 trener og foreldre fra Toten til Gardermoen for å dra til USA og delta på det amerikanske mesterskapet i skiskyting i Maine. Det var en spent gjeng som møtte opp på flyplassen og la ut på den lange reisen – med alt for mye bagasje. «Sånn er det når man driver med skiskyting, det er mye utstyr som må med på tur», kommenterer Magnar på vei inn på flyet.

Reisen gikk først til Boston der de hadde en hel dag til sightseeing og shopping. Heldigvis en myk start på turen for litt døgnville var de med 6 timers tidsforskjell fra Norge. Deretter ble det 7 timer i to STORE, hvite leiebiler opp til Eagle Lake til husene de skal bo i under mesterskapet – utøverne og treneren i det ene huset, foreldrene i det andre. Masse hyggelige folk som hilser og er så fornøyd med at de har tatt turen over «dammen». Invitasjonene florerer så her kan det bli knyttet flere gode relasjoner. 

Onsdag var det første møte med løyper og standplass – spennende for det er i utgangspunktet lite snø i området, men det var en fin opplevelse med morsomme og gode løyper. Der møtte de også Carl Theriault, han som inviterte gjengen over til USA. En veldig hyggelig og driftig kar som driver hele anlegget på dugnad. ØTS-gjengen har allerede vært delaktig i dugnadsarbeidet så det blir det sikkert mer av. Carl viste dem løyper, anlegget og området rundt så de fikk kontroll på hva som skjer hvor. Skytebanen ble også testet for å sjekke om våpnene hadde tålt overfarten – de funket bra, også på stående skyting, men hvordan det blir når pulsen stiger på konkurransene blir spennende. «Ganske brutalt at første konkurranse med ståendeskyting er i USA», sier en av utøverne med nervøs stemme. «Men litt kult også», sier de andre og ler. Disse utøverne blir juniorer neste sesong så det er først da de egentlig skal begynne å skyte stående i konkurranser.

Torsdag var det den første offisielle treningsdagen. «Dette er ikke et veldig stort renn i norsk sammenheng så vi nordmenn er nok litt bortskjemte med å få delta på store konkurranser», sier Ann Kristin. «Uansett utrolig artig å få oppleve dette i USA sammen med utøvere i alle aldre – helt opp til 70 år. Vi burde jo stilt til start noen av oss foreldre også, men det er tryggest å være på sidelinjen», avslutter Ann Kristin. 

 

Fredag er den første konkurransen – det er sprint. Våre utøvere skal starte mellom kl 1430 og 1500 norsk tid. John Fauchald er først ut av våre og starter kl 14:33. Du kan følge løperne på denne YouTube-kanalen: https://www.youtube.com/@WFKTV4live

 

Lørdag blir det jaktstart – noe denne aldersgruppen ikke er vant til å delta på i Norge så dette blir spennende. Det hele avsluttes med stafetter på søndag.

 

Utøverne våre storkoser seg i USA og får en fantastisk opplevelse sammen. Stas også å ha med treneren, Sander Østensen med over til arrangementet. Han er en god støtte og skaper trygghet for utøverne våre. 

 

Etter en kald og snørik treningsdag der de måtte både måke og dytte bilen ut på veien er de nå klar for første konkurransedag. Vi satser på at de ikke møter bjørn i løypene og at de alle får en god opplevelse. Kanskje får ØTS en egen vennskapsklubb i USA etter denne turen.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.