Mathias Indrelid Haugen

Postet av Østre Toten Skilag den 11. Des 2018

Mathias Indrelid Haugen fra Østre Toten Skilag går på NTG på Lillehammer og har gjort seg bemerket i skiskyttersporet. I en kåring i Aftenposten over Norges mest lovende skiskyttertalenter gikk han helt til topps. Artig at avisen setter lyset på våre kommende stjerner og en vel fortjent utmerkelse til den hardtarbeidende skiløperen fra Toten. Vi gratulerer og gleder oss til å følge Mathias fremover.

Her kan dere lese artikkelen på nett hvis du har Aftenposten pluss abonnement.

Her er artikkelen i tekst og bilder:

– Oi, såpass ja, sier 18-åringen når han får beskjed om at vi har kåret han til Norges største skiskyttertalent.

– Det er litt overraskende, men selvfølgelig også veldig moro, fortsetter han.

Indrelid Haugen har tatt store steg som skiskytter de siste årene. Mange i det norske skiskyttermiljøet har latt seg imponere av han.

– Oppmerksomhet er moro. Det gjør meg skjerpet også. Man kan ikke være fornøyd, selv om man har prestert noe.

For Indrelid Haugen er tydelig på at han ikke er fornøyd før han kjemper helt i toppen av internasjonal skiskyting. Det langsiktige målet er nemlig å stå øverst på pallen i et VM på seniornivå.

  • Mathias, som du leser om nå, er kåret til Norges største skiskyttertalent. Men har du lest resten av kåringen? Den kan du lese her.

Forbedring på standplass

Indrelid Haugen begynte skiskytterkarrieren hjemme på Toten. Han begynte på videregående skole hjemme, men skjønte etter hvert at han måtte ta et valg.

– Jeg begynte å ta litt steg. Da tenkte jeg: «Skal jeg bli bedre, må jeg ha tøffere motstand».

Dermed begynte han, som mange andre lovende idrettsutøvere, på Norges Toppidrettsgymnas i Lillehammer. Han forteller at det var der han begynte å ta de virkelig store stegene.

Det var spesielt på skytebiten han forbedret seg kraftig.

– Før var jeg litt stresset da jeg skjøt, men etter å ha fått mer selvtillit her er jeg mer rolig. Jeg er tryggere på det jeg gjør. Nå vet jeg at jeg får ned mange blinker på en normal dag.

Vil inn på juniorlandslaget

Noe av det mest spennende med å se skiskyting er når to konkurrenter kommer inn samtidig til siste skyting.

Og det som skjer på standplass er også en viktig del av Indrelid Haugens lidenskap for skiskyting.

– Det er utrolig moro å gå på ski, men det er noe ekstra spennende med skyteduellene, når man kommer inn sammen og kjemper om seieren. Du vet at du kan vinne hvis du fyller.

I tillegg til gode prestasjoner i norgescupen, vant 18-åringen sin klasse i junior-NM forrige sesong. Det hadde han ikke forventet, men nå går han «all in».

– Målet for denne vinteren er å kvalifisere meg til junior-VM og kjempe om medaljer der. Deretter handler det om å komme seg inn på juniorlandslaget når det er nytt uttak til sommeren igjen, sier Indrelid Haugen.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.