Rapport fra Marte Mæhlum Johansen i Park City

Postet av Østre Toten Skilag den 27. Jan 2017

Marte Mæhlum Johansen er på plass i Park City i USA og forbereder seg til JrVM neste uke. Vi har tatt en liten prat med henne for å høre hvordan det står til:


Her hjemme er snøforholdene begredelige, hvordan er snøforholdene i den gamle OL-byen Marte?

Forholdene er utrolig bra her borte. Det er masse snø og kjempefine løyper. Snøen er veldig tørr og fin, litt kunstsnø innimellom, men i hovedsak herlig natursnø. Det har kommet veldig mye snø mens vi har vært her.

VM-programmet starter med sprint mandag 30. januar, 5 km fri onsdag 1. februar, skiathlom fredag 3. februar og stafett søndag 5. februar. Hvilke distanser forventer du å få gå?

I utgangspunktet forventer jeg å gå distanserennene og stafetten og så er jeg 1. reserve på sprinten. Akkurat nå er en av sprinterne syk så det kan være muligheter for at jeg får gå den også.

Hvordan er formen da? Har du klart å prikke inn formtoppen?

Jeg føler formen er ganske bra. Det er litt vanskelig å vite fordi jeg ikke har så mye erfaring med å konkurrere i høyden. Park City ligger på over 2000 meter over havet. Uansett så føler jeg meg i rute til mesterskapet og gleder meg til å ta fatt. Forberedelsene har også gått bra, jeg var ikke i noe toppslag på norgescupen på Nes for to uker siden, men det var heller ikke en del av planen. Det blir spennende hvordan høyden slår ut for den merkes ganske godt. Pulsen er høyere stort sett uansett hva man gjør og kroppen må bruke mye mer energi på alt den gjør. Jeg føler det går bedre dag for dag, kroppen venner seg til høyden og er mer forberedt på det som skal komme. Konkurransene kommer til å bli en del "tøffere" enn normalt og restitusjonstiden blir noe lenger på grunn av høyden. Det er jo likt for alle, men den som takler dette best kommer til å gjøre det bra. Jeg er klar!

Hvordan er det så å tilpasse seg en annen døgnrytme? Park City er 9 timer etter Norge. Har du klart å snu døgnet?

Tidsforskjellen og jetlagen har gått overraskende bra. Jeg våknet litt tidlig de første dagene og ble ekstra trøtt de første kveldene, men ellers har det gått fint. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang!

Og vi gleder oss til å følge med og heie på deg! ØTS er stolt av å ha med en løper i jrVM!

LYKKE TIL!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.