Skijakten 2021

Postet av Peter Lerche Raadal den 13. Jan 2021

Gjøvik Toten Langrenn (GTL) har et opplegg som de kaller Skijakten i år og dette er et tiltak for å få folk ut på ski samt en mulighet til å få støtte sine sponsorer/ samle inn penger. Det er i alt 12 skistolper i distriktet. Vi oppfordrer alle til å finne stolpene og registrere seg :)

Så langt er 303 stolper besøkt, og med det fine skiføret vi opplever nå er dette en fin anledning til å få besøkt steder man gjerne ikke er på så ofte.

Mer informasjon på www.skijakten.no


  •  


– Dette er ikke helt som stolpejakt, selv om vi har vært i kontakt med Stolpejakten for å høre om det er greit, sier John Kvale i GTL.

På 12 forskjellige steder i Gjøvik og Toten vil du treffe på disse skistolpene, som er lett gjenkjennelige med ei Madshus-ski og et skilt som forteller hva Skijakten går ut på.

– Først og fremst er dette et tiltak for å få folk ut på ski og trimme, men vi ønsker også å gi noe tilbake til sponsorene våre. Derfor har vi utfordret alle i en konkurranse; den sponsoren med flest stolpebesøk vinner, fortsetter Kvale.

Registrering

Du må være villig til å gå noen kilometer for å komme til stolpene i Skijakten – men alt avhenger selvsagt av utgangspunktet.

Fem av stolpene blir å finne på Totenåsen, tre på østsida og to på vestsida; i Kolbu. I området Eikvelta og Mæhlumssetra på Raufossåsen er det to stolper, mens en er plassert i lysløypa mellom Raufoss og Vind.

I Gjøvikmarka erdet fire stolper; på den gamle husmannsplassen Madshusbakken i lysløypa mellom Øverby og Skistua, en i Haugrunden, en ved Solbakken og en på Skyberg.

– Vi har ingen app som Stolpejakten, og det er frivillig om en vil registrere seg. Det gjøres ved å vippse 30 kroner, enten ved å skanne en QR-kode eller å sende til et Vipps-nummer, sier John Kvale.

Her kan du lese mer om hvert enkelt sted hvor du finner skistolpene.

Inntektene går til Gjøvik Toten Langrenn - det lokale teamet som har mål om å sikre et best mulig sportslig- og miljømessig tilbud til langrennsløpere i regionen fra 16-årsalderen og eldre.

– Det er jo det som er spenningsmomentet her. I tillegg hadde det vært morsomt om noen ser på det som en utfordring å oppsøke nye turmål. Kanskje noen gjøvikensere har lyst til å oppdage Totenåsen – eller totninger Gjøvikmarka?

Heldigvis er det god plass i skiløypene, så det er ikke noe stort problem å holde god koronaavstand. (noe tekst hentet fra oa.no).

GOD SKIJAKT


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.