Forflytningssamling for 13-16-åringene

Postet av Peter Lerche Raadal den 6. Sep 2020

Forflytningssamling 2020:

Spør du en utøver i gruppe 13-16 år hva som er høydepunktet i sesongen så er det ikke umulig at de sier at det er forflytningssamlingen. Men hva er egentlig en forflytningssamling?

Vi spør hovedtreneren for gruppa, Stig Almsbakken: "Forflytningssamling er en helgesamling fra fredag til søndag der utøverne ikke vet hverken hva som skal skje eller hvor de skal være. Det er aktivitet og sosialisering i skjønn forening. Ingen individuell konkurranse, men det handler om å jobbe sammen som lag. Utøverne lærer mye om samhold og det å gjøre hverandre gode".

Dette er jo musikk i ørene til Østre Toten Skilag som jobber med å få flest mulig til å drive med aktivitet og ha det gøy sammen. 

Det er 6. året på rad at Stig Almsbakken arrangerer forflytningssamling med denne gruppa og det er derfor mange som har fått oppleve hva dette er for noe. Nesten 30 utøvere stilte på årets samling og slik har det vært mange år nå. "Vi hadde også med et par juniorer som har vært med i gruppa før. Nå fungerer de som lagledere på noen av lagene", sier Stig. "Det viser jo at de har likt dette konseptet og at de gjerne blir med igjen".


I år foregikk samlingen fra Gjøvik og nord-vestover mot Spåtind. Utøverne møtte opp i krysset opp mot Skistua på Gjøvik. Der ble de delt inn i lag og fikk utdelt kart med første oppgave - rulleski. Med i "sekken" hadde de sykkelutstyr, rulleski klassisk og skøyting, løpesko, masse treningsklær og "koseklær" til kveldene. Overnatting skjer i telt eller i hytter og det er stort sett aktiviteter eller oppgaver hele tiden, som f.eks treningsaktiviteter, lagskonkurranser, hinderløyper og samtaler/lek. "Ingen tvil om at dette er en viktig samling for utøverne både treningsmessig og sosialt, men det er også viktig for foreldregruppa", sier Stig. "All honnør til foreldre som er med på å organisere overnatting, transport og ikke minst mat til alle utøverne. Vi har også gode støttespillere fra lokale bedrifter som stiller med mat og utstyr. Dermed blir det en relativt rimelig samling som alle har mulighet til å delta på".

Etter tre dager på vandring fra Gjøvik, gjennom Snertingdal og til Synnfjellet gikk siste etappe over Spåtind i et skikkelig regnvær og vind. Samtlige bet tenna sammen og gjennomførte til 20 i stil.

Nå diskuteres det allerede om hvor man tror forflytningssamlingen 2021 skal være.

Lykke til med årets sesong!


Det er mange foreldre som skal til for å gjennomføre Forflytningssamlingen, men de har mye moro også

Video fra samlingen kan du se her


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.