Info til medlemmer om felles fluorfri smøring under HL

Postet av Peter Lerche Raadal den 13. Feb 2020

Til alle medlemmer i ØTS

Vedr felles fluorfri smøring under HL i skiskyting i Karidalen 2020

Som mange sikkert har fått med seg har det vært mye diskusjon og meninger rundt Østre Toten Skilag sitt forslag om felles fluorfri smøring av alle utøvere sine ski på Hovedlandsrennet i Karidalen. På grunn av manglende muligheter til å kontrollere fluorbruk ønsket klubben å se på en løsning for å utelukke bruk av fluor under HL i Karidalen. Forslaget har vært diskutert med Norges Skiskytterforbund, 7 ulike smøreaktører har vært invitert til å levere tjenester til arrangementet og klubben har jobbet frem et opplegg som vi mener det er mulig å gjennomføre.

Når vi har snakket med foreldre og støtteapparat i skiskyttermiljøet så har det vært stor støtte for at ØTS har tatt dette nybrottsarbeidet og går i front for å finne en løsning som kan håndtere fluorforbudet og gi et fluorfritt HL.

Underveis har det vært diskutert flere løsninger, både flere aktører som sammen gjennomfører smøringen og en aktør som alene leverer produkter til arrangementet. På bakgrunn av et vedtak gjort av Teknisk Komite hos NSSF og innsendte tilbud fra smøreaktørene valgte ØTS den leverandøren vi mente hadde best pris og lavest risiko for gjennomføringen, det var Swix.

Denne uka har vi fått brev i fra noen av de leverandørene som ikke ble valgt der de ikke er enig i prosessen ØTS har hatt fra vi begynte å tenke ut hvordan dette kan gjøres og til valg av aktør. Noen medier, blant annet VG og OA har fått tilgang til dette brevet og omtalt saken 12. og 13. februar.

Klubben har sammen med NSSF gitt et tilsvar på brevet. Sammen med NSSF er vi enige om at klubben nå fokuserer på å gjennomføre et godt mesterskap slik ØTS har for vane å gjøre når det er renn i Karidalen så vil NSSF håndtere evt oppfølging av saken videre.   

Vi må huske at dette er barneidrett – sett utøveren i sentrum!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.