ØTS på Liatoppen Skiskytterfestival

Postet av Peter Lerche Raadal den 10. Apr 2019

Liatoppen Skiskytterfestival - både idrett og samhold

Som vanlig er Liatoppen Skiskytterfestival skiskytternes sesongavslutning for alle opp til og med 16 år - og som vanlig er det masse idrettsglede og yrende folkeliv tre dager til ende. Med over 1000 deltakere og nesten dobbelt så mange i støtteapparatet blir det mye folk som skal bo, spise, parkere og delta på aktivitetene som foregår i Hallingdalen denne helgen.

Østre Toten Skilag stilte med 28 skiskyttere og nesten 50 "supportere" på Liatoppen 5. - 7. april der det var stafett på fredag, sprint på lørdag og fellesstart på søndag. Dette gjorde oss til en av de største klubbene på arrangementet.

Liatopppen er ikke bare et sportsarrangement, det er også et arrangement med høy sosial profil der både utøvere og støtteapparat treffes på kryss av klubber og kretser og har det gøy sammen.

Ål er ikke det største stedet i Norge så alt som finnes av overnattingssteder må tas i bruk. For ØTS sin del så medfører dette vanskeligheter å få alle til å bo på samme sted, men vi fikk til en todeling der ca halvparten bodde på Veslestølen i Votnadalen, mens den andre halvparten bodde på Torpomoen leir.

Som sagt er det sosiale noe av det viktigste og beste på en sånn tur og både unger og foreldre koser seg sammen. Fredag hadde vi felles middag før åpningsshowet, mens lørdag var det felles middag på de to overnattingsstedene.

Morsomt er det også å se alle som er på arrangementet for første gang og som er ganske ny i skiskyttermiljøet. Det er mye spenning å se både hos foreldre og utøvere, men vi er ganske sikker på at de kommer tilbake neste år - og året etter der - og  året etter der igjen. Det er nemlig det som skjer - utøver og foreldre kommer igjen og igjen til Liatoppen, og både utøvere og foreldre er like lei seg det året det er siste gang. For Liatoppen har klart å få til noe spesielt som gjøre at folk kommer tilbake. 

ØTS arrangerer Toten Rulleskiskytterfestival  i september. Vi tror ikke vi klarer å få til det samme i like stor skala som Liatoppen, men vi håper Toten Rulleskiskytterfestival kan bli sommerens svar på Liatoppen der skiskyttere møtes, konkurrerer og er sammen også på sommer/høst.

Takk til Ål Skiskyttarlag for at dere lager denne Skiskytterfestivalen - det er utrolig artig å se alle 1000 utøverne konkurrere, vise glede og frustrasjon over oppturer og nedturer og se hva idretten gir til oss alle sammen. Og for en skiskytterforelder: - ingenting er som å se alle blinkene gå fra svart til hvit og utøveren raser ut fra standplass med glede og begeistring i blikket.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.