Bli vertsfamilie

Postet av Halvor Alm den 14. Mai 2021

Kjære Skiskytingklubber!
Arta.pdf
Under følger en tekst om Youth for Understanding og vårt behov for vertsfamilier. Har dere mulighet til å spre denne informasjonen i deres nettverk? Kanskje teksten kan det sendes ut til medlemmer eller legges ut på hjemmesiden eller Facebooksiden deres? YFU er en ideell og frivillig drevet organisasjon, så det er ikke snakk om noen kommersiell profilering.

Dette vil vært til stor hjelp for oss! Det har vært utfordrende i år å finne familier som ønsker å åpne hjemmene sine for utvekslingselever.

I august kommer 30 utvekslingselever mellom 15 og 18 år fra hele verden til Norge gjennom Youth For Understanding (YFU). Elevene skal gå et år på norsk videregående skole og lære om norsk språk og kultur. Utvekslingselevene bor hjemme hos frivillige vertsfamilier, og med en utvekslingselev i huset kan norske familier få et unikt og spennende år.

En av elevene som kommer til Norge i august er 15 år gamle Arta fra Latvia. Arta er en sporty og aktiv jente fra Latvia. Vennene hendes beskriver hun som morsom, hyggelig, aktiv og vennlig. Hun har drevet på med skiskyting i 5 år og ønsker gjerne å fortsette med dette mens hun er på utveksling, hvis mulig. Hun spiller også volleyball og driver på med svømming og friidrett. Dere kan lese mer om Arta 
her. Se videoen til Arta her.

Arta har dessverre ikke fått vertsfamilie enda, og vi rekker nå ut en hånd til ulike Skiskytingklubber i Norge. Er det noen der ute i deres nettverk som tenker det kunne være spennende å ha Arta boende hos seg det neste skoleåret?

En vertsfamilie får muligheten til å lære om en annen kultur, og lærer samtidig mye om seg selv. Vertsfamilien dekker kost og losji, eleven alle øvrige utgifter. Alt man behøver å tilby er en ledig seng og et ønske om å gi eleven et godt år i Norge. Alle typer familier er velkommen som vertsfamilie!

Vi håper dere kan hjelpe oss med å finne en vertsfamilie til Arta ved å spre denne informasjonen i deres nettverk - kanskje er det nettopp hos dere hun ender opp?

 Vil dere vite mer om Arta eller om det å være vertsfamilie generelt? Kontakt YFU-Norge på Facebook, les mer på vår nettside, send en mail til 
post@yfu.no eller ring oss på 22698180.

Vi håper å høre fra dere!

 Beste hilsener fra Camille og resten av YFU-kontoret.   

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.