Østre Toten Skilag med 5 nye utøvere på NTG Lillehammer

Postet av Peter Lerche Raadal den 4. Sep 2020

Østre Toten Skilag med 5 nye utøvere på NTG Lillehammer

Høsten 2020 startet 5 ØTSere i første klasse på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) på Lillehammer. Dette er Hedda Magnussen, Ragna Fodstad, Jakob Alfstadsæter, Håvard Tosterud og Sivert Borgen. «Uten at jeg har fått det bekreftet tror jeg det er ny rekord for skolen – at 5 utøvere fra en klubb kommer inn på skolen samme året. Det er vi selvfølgelig veldig stolt av», sier Stig Almsbakken, trener i Østre Toten Skilag. Han har vært treneren til disse 2004-modellene fra 2013 og er imponert over innsatsen de har lagt ned. «Alle vet at det er høyt nivå i norsk langrenn og skiskyting så det å ha 5 utøvere i samme årgang som kommer gjennom nåløyet til NTG, det er utrolig artig», fortsetter Almsbakken.

Men starten på skoleåret ble litt annerledes enn utøverne hadde tenkt. Korona-smitte blant enkelte elever førte til at alle elever og lærer måtte i karantene. «Ja, det var en kjedelig start», sier Ragna Fodstad. «Vi hadde gledet oss til å starte opp skoleåret med treninger og felles aktiviteter, så ble det skole via Teams i stedet. Det var nedtur, men nå er vi nesten tilbake til normalen så nå er vi fornøyd», fortsetter Ragna.

Vi møter gjengen i Karidalen der de har en kort samling sammen med gamletreneren sin. «Det er viktig å ha en god dialog med utøverne i overgangsfasen mellom klubbtreninger og nå NTG-treninger», sier Stig. «Mange utøvere kan slite med å takle overgangen til NTG og som oftest trent for mye og for hardt. Derfor er det viktig å ha en åpen linje oss imellom for å sikre at overgangen blir så god som mulig. I tillegg ønsker vi å opprettholde den gode kontakten mellom utøver og klubb», presiserer Stig.

«Det er supert å kunne møtes i Karidalen når vi er hjemme i helgene», sier Håvard Tosterud. Han bor ikke langt unna Karidalen og tar seg gjerne en økt sammen med gamle kjente når han er i området. «Vi har jo et fantastisk anlegg her i Karidalen så det er bare kjekt å komme hit. Da er det også lettere å ha en god dialog med Stig», sier Håvard.

Nå håper løperne at korona-smitten roer seg så vintersesongen kan bli tilnærmet normal. «Det er konkurransene vi trener for så vi håper inderlig at det blir mulig å konkurrere tilnærmet normalt til vinteren», sier Sivert Borgen. «Fjorårssesongen tok jo brått slutt så vi er veldig ivrige på å få konkurrere igjen», fortsetter Sivert som gleder seg ekstra mye til å delta i Norgescupen. «Det blir spennende å kunne matche seg mot litt eldre utøvere også», sier Sivert.


Hedda Magnussen var en å få utøvere som valgte å bli boende på Lillehammer i karantenetiden. «Ja, jeg fant ut at jeg kunne bruke den tiden til å komme inn i rutinene ved å bo alene. Det er jo litt annerledes når mor og far ikke er der hele tide, men det går bra og det er også veldig lærerikt», sier Hedda.

Østre Toten Skilag er stolt av denne gjengen som har tatt steget opp i juniorklassen og i tillegg valgt å satse videre med studier og trening på Lillehammer og NTG.

I tillegg går Tobias Alm i 3. klasse på NTG Lillehammer og Jakob Lundby i 2. klasse på NTG Geilo.

Vi ønsker de lykke til med oppkjøringen til ny sesong og sesongen når den starter.

Fra venstre: Jakob Alfstadsæter, Ragna Fodstad, Sivert Borgen, Hedda Magnussen og Håvard Tosterud


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.