Status korona for idretten

Postet av Peter Lerche Raadal den 6. Apr 2021

Formannskapet i Østre Toten kommune vedtok 7/4 på kvelden å oppheve den lokale smittevernforskriften med øyeblikkelig virkning. Bakgrunnen er at smittesituasjonen nå er vesentlig bedre enn da forskriften ble innført i mars.

For idrettens del har dette spesielt betydning for barn og unge, der det er noen lettelser i reglene i forhold til det vi har har siden 20. mars.  Det er nå de nasjonale reglene som ble innført 25. mars som gjelder, foreløpig fram til 14. april.

Oppsummert er disse som følger:

  • Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt. De unntas fra anbefalingen om en meters avstand når det er nødvendig for å drive med aktiviteten.
  • Barn og unge under 20 år kan delta i idrettsarrangementer som samler deltakere fra samme kommune. Innendørs kan det være inntil 50 personer på slike arrangementer. Utendørs er grensen 50, det inkluderer utøvere, trener, dommere og eventuelle tilskuere. Dersom barn og unge trener med et idrettslag i en annen kommune, vil de kunne konkurrere med dette idrettslaget så lenge smittesituasjonen tillater det.
  • Barn og unge under 20 år som driver med idretter som ikke innebærer nærkontakt, som ski, kan delta i idrettsarrangementer utendørs som samler deltakere fra samme idrettskrets eller region der region brukes som geografisk inndeling
  • Utendørs kan voksne drive organisert trening dersom det er mulig å holde god avstand.
  • Toppidrettsutøvere kan trene som normalt, både utendørs og innendørs.
  • Toppidrettsarrangementer tillates, med unntak av seriespill som fortsatt anbefales utsatt i toppidretten. Det gjelder også treningskamper mot andre lag utenfor egen klubb. Dette gjelder også i idretter som er utenfor sesong, herunder fotball. Det anbefales fortsatt utsatt for å begrense mobilitet og sosial kontakt

 

Det oppfordres selvfølgelig til at alle fortsetter å gjennomføre aktiviteter på en tryggest mulig måte i forhold til generelle smittevernregler.

 

Kommuneoverlegen hilser, og takker for tålmodigheten og godt samarbeid! 😊

 

 

 

Med vennlig hilsen

Østre Toten kommune

Nytenking – kvalitet – respekt0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Levert av IdrettenOnline