(18.12.2011) 1 millon i gave fra Gjensidigestiftelsen

Postet av Østre Toten Skilag den 18. Des 2011

Tillitsvalgt fra Gjensidigestiftelsen, Ellen Krageberg (tv) holder her gavesjekken mens lederen i Østre Toten skilag, Kjersti Småstuen, takker for den store pengesummen.

Det var en fantastisk trivelig dag i ØTS-skisenter Karidalen lørdag 17.12.  Ikke nok med at det var en morsom markering av at byggetrinn 1 snart er ferdig - var det også KM med stor deltagelse og mange gjester til stede. Skiskytter Rune Brattsveen var på plass og han var en særdeles populær gjest. Brattsveen instruerte ordfører Hans Seierstad i hvordan geværet skulle holdes for å treffe blinken. Ordføreren foretok nemlig åpningen av KM med å avfyre et skudd mot skive 1. Det ble en pangåpning selv om ordføreren manglet litt på skyteformen.....To andre gjester som besøkte Karidalen denne dagen var Ellen Krageberg og Hege Mathisen Haug, begge tillitsvalgte i Gjensidigestiftelsen. Folkens, disse to blide damene hadde med seg en gavesjekk til Østre Toten skilag på 1 million kroner. Helt fantastisk. Ikke rart at damene fra Gjensidigestiftelsen ble hedersgjester i Karidalen denne dagen.

Her en blid gjeng. Fra venstre ordfører Hans Seierstad, tillitsvalgt i Gjensidigestitelsen, Ellen Krageberg med gavesjekken, skiskytter Rune Brattsveen og til høyre Hege Mathisen Haug, også tillitsvalgt i Gjesidigestiftelsen.

 

Ellen Krageberg sa i sin tale at Gjensidigestiftelsen jobber med trygghet og helse. Vi søker etter de ildsjelene som får ting gjort i sitt lokalmiljø. Østre Toten skilag har søkt støtte til sitt skisenter i Karidalen. Stiftelsen ønsker å støtte dette anlegget og går inn med 1. million kroner. Vi er stolte av å støtte akkurat dette prosjektet,  sier Ellen Krageberg, som er tillitsvalgt i Gjensidigestiftelsen. ØTS-skisenter Karidalen tilbyr aktiviteter til mange og er et anlegg som ildsjeler har dratt i gang og gitt utallige dugnadstimer til. Vårt bidrag er med å gi støtte til å sette i gang arbeidet med å få tilrettelagt anlegget for bruk også på sommerstid. Det faktum at anlegget også kan bli tilrettelagt for bruk for folk med nedsatt bevegelighet er midt i Gjensidigestiftelsens ånd.

Gjensidigestiftelsen er opptatt av samfunnsbyggende løsninger som skaper varig endring for flere over tid. – Slik definerer vi vårt samfunnsansvar i velferdssamfunnet både på lokalt og nasjonalt plan, sier Ellen.

Pengene går til forebyggende og aktivitetsskapende tiltak. – At frivillige og ildsjeler er aktive og ivrige i hele regionen forteller søknadene alt om. Tiltakene vi støtter i denne utdelingen, og vil støtte fremover - skal være samfunnsbyggende i vid forstand. Stiftelsen ønsker å være en solid bidragsyter, ikke bare til store regionale prosjekter, men også til mindre lokale prosjekter, sier Ellen Krageberg.

 

Rune Brattsveen er her i gang med å lære ordfører Hans Seierstad noen triks før skudd skal avfyres. I bakgrunnen følger mange spent med.

 

Leder i Østre Toten skilag, Kjersti Småstuen, takket Krageberg for den store  pengesummen. Småstuen, som var en smule rørt, sa i sin takketale at dette bidraget vil komme utrolig godt med og at ØTS begynner nå snart å nærme seg asfalt i 2012, noe som er et viktig mål for skilaget.  Lederen er veldig opptatt av den forbyggende biten - det å få rulleskibrukerne vekk fra landevegen og inn i trygge omgivelser i ØTS-skisenter Karidalen.

Ordføreren sa i sin tale at han var mektig imponert og stolt over det Østre Toten skilag har fått til. Dette er et praktanlegg som mange vil få utrolig stor glede av. Stor glede - ja, det har virkelig Østre Toten skilag hatt av sin ordfører også. Under planleggingen og senere under hele utbyggingen har han stått på for ØTS og lagt ned en betydelig innsats for at dette skal bli bra.

 

Tekst og foto: Harald Udnæseth


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.