Første bestilling av ØTS-klær klar for henting

Postet av Østre Toten Skilag den 17. Des 2018

Swix-klærne fra første bestilling er på plass hos Toresen Sport og kan hentes fra i dag, mandag 17. desember.


God Jul :)Offisiell åpning kunstsnø-anlegget og åpent klubbrenn i fristil

Postet av Østre Toten Skilag den 16. Des 2018

Offisiell åpning av kunstsnø-anlegget:


Onsdag 19. desember kl 1800 blir det offisiell åpning av det nye kunstsnø-anlegget. Det blir Marte Mæhlum Johansen sammen med ordfører Guri Bråthen som skal offisielt kjøre igang snøkanonene.


Julenisse-klubbrenn:

Etterpå er det åpent julenisse-klubbrenn i fristil der vi også får besøk av julenissen. Kanskje skilua skal byttes ut med en nisselue på onsdag?

For skiskytterne vil det bli mulighet til å å gå rennet som et skiskytterrenn. Trenerne avgjør distanse.

Påmelding på EQ-timing frem til kl 1800 eller i Karidalen mellom 1730 og 1800.


Mer informasjon om klubbrennene her.

Link til løypekartet her


Velkommen


Løypelengder langrenn:

Skiskytterne får vite distanse av trenerne


Dugnad:Julebord for pensjonistene

Postet av Østre Toten Skilag den 14. Des 2018

I Østre Toten Skilag har vi en super ressurs-gruppe som møtes hver mandag i Karidalen for sosialt samvær og dugnadsinnstas. Det er en utrolig viktig jobb de gjør for skigruppa med alt fra vedlikehold, til snekring, bygging og annen hjelp anlegget vårt sårt trenger.

På mandag arrangerte vi julelunsj for alle sammen og det var god stemning i klubbhytta.

"Det er veldig gøy å kunne bidra med noe så lite som en lunsj, til en så flott gjeng som dette. Positive, takknemlige og masse godt humør!", sier Anne Lise Lundby som har ansvar for klubbhytta. Sammen med Camilla Revelj gjorde de istand en lunsj med påfølgende kaffe og karamellpudding.

16 pensjonister sammen med Per Øyvind, Harald, Magnus og Anne Lise deltok på julelunsjen. Leder i skilaget, Magnus Aas holdt en kort takketale og flere av pensjonistene sa noen ord! "Skilaget er utrolig heldige som har en gjeng som dette", sa Magnus. 

Vi vet også at flere av konene til disse flittige karene kjenner hverandre, så vi utfordret karene på å få damene til å starte en damegruppe. Så får vi se om det blir noe av😉

MEN FOR EN GJENG!

Tusen takk for all hjelp og God Jul til alle

 Klubbrennet onsdag 12. desember avlyst

Postet av Østre Toten Skilag den 12. Des 2018

Med minus 15 grader i Karidalen kl 1700 og en trend som går nedover må vi dessverre avlyse klubbrennet i dag.Mathias Indrelid Haugen

Postet av Østre Toten Skilag den 11. Des 2018

Mathias Indrelid Haugen fra Østre Toten Skilag går på NTG på Lillehammer og har gjort seg bemerket i skiskyttersporet. I en kåring i Aftenposten over Norges mest lovende skiskyttertalenter gikk han helt til topps. Artig at avisen setter lyset på våre kommende stjerner og en vel fortjent utmerkelse til den hardtarbeidende skiløperen fra Toten. Vi gratulerer og gleder oss til å følge Mathias fremover.

Her kan dere lese artikkelen på nett hvis du har Aftenposten pluss abonnement.

Her er artikkelen i tekst og bilder:

– Oi, såpass ja, sier 18-åringen når han får beskjed om at vi har kåret han til Norges største skiskyttertalent.

– Det er litt overraskende, men selvfølgelig også veldig moro, fortsetter han.

Indrelid Haugen har tatt store steg som skiskytter de siste årene. Mange i det norske skiskyttermiljøet har latt seg imponere av han.

– Oppmerksomhet er moro. Det gjør meg skjerpet også. Man kan ikke være fornøyd, selv om man har prestert noe.

For Indrelid Haugen er tydelig på at han ikke er fornøyd før han kjemper helt i toppen av internasjonal skiskyting. Det langsiktige målet er nemlig å stå øverst på pallen i et VM på seniornivå.

  • Mathias, som du leser om nå, er kåret til Norges største skiskyttertalent. Men har du lest resten av kåringen? Den kan du lese her.

Forbedring på standplass

Indrelid Haugen begynte skiskytterkarrieren hjemme på Toten. Han begynte på videregående skole hjemme, men skjønte etter hvert at han måtte ta et valg.

– Jeg begynte å ta litt steg. Da tenkte jeg: «Skal jeg bli bedre, må jeg ha tøffere motstand».

Dermed begynte han, som mange andre lovende idrettsutøvere, på Norges Toppidrettsgymnas i Lillehammer. Han forteller at det var der han begynte å ta de virkelig store stegene.

Det var spesielt på skytebiten han forbedret seg kraftig.

– Før var jeg litt stresset da jeg skjøt, men etter å ha fått mer selvtillit her er jeg mer rolig. Jeg er tryggere på det jeg gjør. Nå vet jeg at jeg får ned mange blinker på en normal dag.

Vil inn på juniorlandslaget

Noe av det mest spennende med å se skiskyting er når to konkurrenter kommer inn samtidig til siste skyting.

Og det som skjer på standplass er også en viktig del av Indrelid Haugens lidenskap for skiskyting.

– Det er utrolig moro å gå på ski, men det er noe ekstra spennende med skyteduellene, når man kommer inn sammen og kjemper om seieren. Du vet at du kan vinne hvis du fyller.

I tillegg til gode prestasjoner i norgescupen, vant 18-åringen sin klasse i junior-NM forrige sesong. Det hadde han ikke forventet, men nå går han «all in».

– Målet for denne vinteren er å kvalifisere meg til junior-VM og kjempe om medaljer der. Deretter handler det om å komme seg inn på juniorlandslaget når det er nytt uttak til sommeren igjen, sier Indrelid Haugen.
Levert av IdrettenOnline